web-design

Keď je klient PPC

31. Októbra 2021 By Ana

S advokátskou kanceláriou KARKÓ sme sa prvýkrát stretli v roku 2017. Chceli vytvoriť web, ktorý mal odlíšiť ich advokátsku kanceláriu od ostatných a vytŕčať z radu stereotypov. Navrhli sme ilustrovanú stránku, ktorá v stručných bodoch zhrnula služby, ktoré poskytujú – žiadne siahodlhé "omáčky" na tému "prečo práve my". Spoluprácu sme si s klientom vzájomne užívali a odozva na stránku bola silne pozitívna.

Tento rok kancelária oslavuje 21. výročie, presťahovali sa do nových priestorov a zatúžili po novej stránke, ktorá bude odrážať ich napredovanie a opäť sa posunie o kus vpred.

Cieľom tohto klienta nie je získať nových zákazníkov, ale mať web, ktorý si návštevník určite zapamätá. Dostali sme takpovediac voľnú ruku, nemali sme sa obmedzovať a dávať si hranice. Nebolo nám treba hovoriť dvakrát!

Klient chce úlet – okay!

V koncepte sme sa zamerali na slovné hry a dvojzmysly, na všetko to, čo sa točí okolo advokácie a vie poriadne zamiešať karty.

Ako najväčšia výzva sa nakoniec ukázalo, že nie je problém spraviť úlet, ale nájsť tú správnu mieru. Špeciálny dôraz sme kládli na to, aby navštevník po zhliadnutí stránky nemal pocit, že ide o amatérov, či neserióznych začiatočníkov. Po prvom kole testovania sme pôvodnú mieru provokácie upravili na level, ktorý je stráviteľný aj pre konzervatívnejších užívateľov.

S klientom sme sa zhodli, že s výnimkou formálnych profilových fotografií zachováme pôvodný ilustračný štýl. Pre ilustrácie sme vopred vymysleli scény, ktoré sme naaranžovali, nafotili a následne prekreslili vo výtvarnom štýle, ktorý sme pre advokátov KARKÓ vytvorili už pred štyrmi rokmi. Tentokrát sme zvolili monochromatickú paletu. Webu dominuje dynamická kresba. Celý web sme okorenili šumom, ktorý je tak akurát „punk“.

Pozrite si atmosféru počas fotenia v kancelárii Karko Advokáti.

V každom kroku sme rozmýšľali, ako to urobiť "inak"

Intuitívna navigácia patrí medzi kľúčové prvky každého dobrého web dizajnu. Spôsob prezerania obsahu hlboko ovplyvňuje používateľskú skúsenosť. Vlastníci webových stránok to chcú väčšinou hrať na istotu a preto používajú osvedčené vertikálne skrolovanie, na ktoré sme všetci dobre zvyknutí. Horizontálne posúvanie však môže vyzerať oveľa zaujímavejšie ako jeho vertikálny náprotivok. Je neštandardné a už tým na seba púta pozornosť – a presne to sme chceli.

A čo na to okolie?

Výsledok už žne ovácie. Profesionáli z rôznych odvetví oceňujú odvahu a otvorenosť advokátskej kancelárie komunikovať svoje služby nekonvenčne. Po pár rokoch spolupráce si ani nevieme predstaviť, že by prezentácia tejto kancelárie podliehala zaužívanému advokátskemu stereotypu. KARKÓ advokáti sú jednoducho kreatívni, majú otvorenú myseľ a odvahu ísť aj do neprebádaných vôd. Preto sú skvelí nie len ako klient, ale hlavne – a to je dôležité - ako advokáti, ktorých možno práve potrebujete.

S Codesom (Milan, Anička, Martin - ahojte), sme sa dohodli na východiskách dizajnu našej web stránky v priebehu pár minút. Chceli sme, aby náš web bol pravdivý, aby ste nás videli takých, akí sme. Floskule, ako by to malo byť podľa očakávaní kohokoľvek sme nechceli a ľudia z Codesu boli z takéhoto riešenia – aspoň podľa ich reakcií – nadšení. Naladili sa na nás a ostatné bola JAZDA. Verím, že je to vidieť aj na výsledku :)

My môžeme povedať len BRAVO a ĎAKUJEME. A(!) nekončíme.

Richard Karkó, advokát a konateľ Karkó s.r.o.
Finálny výsledok si môžete pozrieť na
www.karko.sk

Naša stránka používa len nevyhnutné a analytické cookies. Zozbierané dáta nie sú zdieľané tretím stranám a slúžia na zlepšovanie našich služieb, nie pre účely reklamy.
Enter