fotografia

Ako sa z kampane na nábor zamestancov stala umelecká výstava fotografií: Česť práci

11. Augusta 2022 By Ana

V dnešných časoch je najväčšou výzvou mnohých zamestnávateľov nájsť šikovných ľudí do tímu. Mladá, nastupujúca generácia by najradšej sedela v klimatizovaných priestoroch a popíjala dokonalé kapučíno od baristu. Ako teda promovať fyzicky náročnú prácu, pri ktorej sa človek spotí a zašpiní? Odpoveď je až prekvapivo jednoduchá: boli sme brutálne úprimní.

UNICO MODULAR je česká výrobná spoločnosť špecializujúca sa na vlastný vývoj a výrobu modulárnych kontajnerových zostáv. Medzi ich referenciami nájdete veľké zahraničné projekty, školy, či nemocnice. Spoločnosť kladie veľký dôraz na svojich zamestnancov uvedomujúc si, že sú ich najcennejším aktívom. Cyklus fotografií, ktorý predstavujeme, bol vytvorený pre náborovú kampaň.

Naším cieľom bola autentickosť.

Jednou z činností, ktoré odlišujú CODES CREATIVE od ostatných štúdií a agentúr je vášeň pre poctivú a kvalitnú fotografiu.

Predstavujeme 10 veľkoformátových portrétov pracovníkov Unico Modular. 

Dnes, keď má každý po ruke mobil s fotoaparátom, je dopyt za profesionálnymi fotkami na úpadku. Firmy si buď vystačia so smartfónovými zábermi, alebo s fotobankami, ktoré su plné profesionálnych fotografií. Existujú však nároční klienti, ktorí vedia, že najvačšiou devízou špičkovej fotografie je autenticita

Vášeň pre poctivú a kvalitnú fotografiu odlišuje CODES CREATIVE od ostatných štúdií a agentúr. Vyrazili sme preto do výrobných hál nášho klienta a fotili jeho zamestnancov pri ich práci. Chceli sme dokumentárne portréty bez príkras, žiadny styling, ani makeup, len fachmajstri, ktorých sme na chvíľu vyrušili, aby nám zapózovali.

Ľudia na fotografiách sú nositeľmi hodnôt, bez ktorých by pracovný proces ťažko fungoval – disciplína, kompetentnosť, dôslednosť, remeslo a skúsenosti, kreativita a tradícia.

Reálni chlapi v strojárskej fabrike.

V prostredí, kde sa počúva hard rock, taký hlasný, že prehlušuje lomoz pracoviska, kde sú na stenách plagáty nahých žien. V lete tu teploty môžu dosiahnuť 40°C, no zvárači musia mať na sebe kožený ochranný odev, rukavice a helmu. Je to úplný opak prostredia, do ktorého sa tlačí vačšina produktívnej populácie. Je to však prostredie, kde sa človek môže realizovať vo svojej plnej sile a kráse.

Autentické portréty mali u klienta taký úspech, že sa rozhodol ich použiť aj na dekoráciu firemných priestorov. Vybrali sme desať portrétov, ktoré sme vytlačili vo veľkom formáte na hliníkový podklad, aby sme nadviazali na industriálny charakter výroby. Výsledkom sú tak pútavé a úprimné portréty, že sme sa o ich posolstvo jednoducho museli podeliť. Ďakujeme nášmu klientovi Unico Modular za ochotu zdieľať tieto diela so svetom a ďakujeme nášmu klientovi HB Reavis za poskytnutie priestoru pre výstavu “Česť práci” v Nivy centre.

Česť práci je pozdrav zdevalvovaný bývalým režimom. Touto výstavou chceme upriamiť pozornosť na jeho pôvodný zmysel.

Výstava prebieha od 9. 8. 2022 – 4. 9. 2022, Nivy Centrum, Bratislava

Záznam z inštalácie, 8. 8. 2022, Nivy centrum, Bratislava
Naša stránka používa len nevyhnutné a analytické cookies. Zozbierané dáta nie sú zdieľané tretím stranám a slúžia na zlepšovanie našich služieb, nie pre účely reklamy.
Enter